Culinair weekend met kookworkshops en proeverijen

Sportief koken...wie kent niet het programma ‘Vive le velo’?  Tijdens de Tour de France zendt VRT1 een onderhoudend avondprogramma uit, telkens op een mooie locatie dicht bij de plek van aankomst. Gedurende deze maand geniet de crew van verzorgde en gezonde gastronomie klaargemaakt door meereizend kok Raf Verstraete en zijn team. Raf begeleid dit weekendprogramma in Hubermont!

Het overkoepelend thema is gezond en (h)eerlijk. Het weekend is een afwisseling van     menubesprekingen, keuze van ingrediënten, combinatie van smaken, gezond en milieubewust koken. Met kleine uitstappen naar lokale leveranciers en natuurlijk het koken zelf onder begeleiding van Raf in een professionele keuken met volledige uitrusting.

Vrijdag avond: de snelle keuken

  • Hoe in een beperkte tijd een heerlijk drie gangen menu klaarmaken?
  • Wat zijn verrassende combinaties? Hoe voorbereidende bouillons maken?

Zaterdag: regionale trots

Een Ardeens ontbijt: vers en fruitig

Bezoek aan lokale producenten, zoals:

  • Forellenvijver
  • Ardeense ‘noot’
  • Pastei van Everzwijn
  • Champignons

Middag: hoe milieubewust koken: traditioneel en/of alternatief? Van een varken wordt 90 % van het vlees verwerkt. Hoe gaat dat bij koe en kalf? Bij een everzwijn?

Wandeling in de Ardennen; bezoek aan bierbrouwerij van ‘Achouffe’

Avond: De (gezonde) klassieke Ardeense keuken. Koken met klassieke ingrediënten kan op gezonde wijze; feestelijke maaltijd in aangepaste omgeving.

Zondag: brunch

Een rijk aanbod van klassevolle restjes in combinatie  met champagne. Het zaterdagavond festijn vergde gericht inkopen. Nu is het omgekeerd: Hoe kunnen we ons laten inspireren door een variëteit van aanwezige ingrediënten.

VRAAG BESCHIKBAARHEID AAN

Vanaf € 425,-- per persoon, inclusief BTW

Het weekendarrangement start op vrijdagavond en duurt tot zondagmiddag. De workshops worden begeleid door een enthousiaste en professionele leermeester in de keuken.

Er wordt gewerkt aan 2 x diner en 2 x een lunch. Het arrangement is verder inclusief ontbijt, koffie, thee en versnaperingen tussendoor. 

Er is een minimum van 10 deelnemers. De beschikbaarheid in combinatie met La Colline en La Vallée is op aanvraag. Meerdere data zijn beschikbaar en het programma kan op maat worden samengesteld op basis van de wensen en behoeften van de klant en deelnemers.

De prijs is afhankelijk van het menu en de ingrediënten. Het complete weekend is al mogelijk vanaf € 425,-- per persoon, inclusief BTW.