Bepaal de juiste locatie

1 mei 2020 Bepaal de juiste locatie

Een seminarie of opleiding organiseren is niet eenvoudig.  Je moet rekening houden met verschillende aspecten zowel voor, tijdens als na jouw activiteit.  Alles moet tot in de puntjes uitgewerkt zijn zodat jouw aanwezigen zich volledig kunnen focussen op de inhoud van het programma.  Ook het bepalen van de juiste locatie is hier één van.

Vaak denken we aan grote buildings met verschillende meeting rooms die we veelal terugvinden in grotere steden en nabij invalswegen gesitueerd zijn. Gemakkelijk bereikbaar, dat wel, maar bye bye privacy. 

Wanneer je als bedrijf cijfermatige of persoonlijke inhoud voorziet tijdens jouw seminarie of opleiding dan wil je dit in alle vrijheid kunnen doen. Het is jou waarschijnlijk ook al overkomen iemand bekend te ontmoeten wanneer je een congrescentrum binnen stapt. In een mum van tijd voel je de vrijheid wegebben. 

Het is dus belangrijk een locatie te kiezen die jouw deelnemers ongedwongen kunnen betreden. Een accommodatie die rust en ruimte uitstraalt biedt ook deze facetten aan zijn aanwezigen, zowel fysiek als mentaal.

Naast de geplande groepsactiviteiten of plenaire sessies is het belangrijk je ook als individu even terug te kunnen trekken. Creëer een moment voor jezelf. Geef je hierbij de voorkeur aan je eigen kamer, of liever in een aparte break out ruimte? Of toch liever een korte wandeling in de natuur? Met een accommodatie die volledige privé aan jouw bedrijf ter beschikking wordt gesteld zijn de mogelijkheden talrijk. 

Congrescentra waarbij al deze faciliteiten kunnen afgevinkt worden bestaan echt.
Maar misschien had jij nog niet out of the box gedacht?